آیا به تازگی زایمان کردهاید و نمیدانید چگونه از شر چربیهای اضافهی دور شکم خود خلاص شوید؟ آیا کاهش وزن شدیدی داشتهاید و پوست اضافی دور شکم کلافهتان کرده است؟ پس بهتر است شما را با عمل ابدومینوپلاستی آشنا کنیم.
ابدومینوپلاستی چیست؟
ابدومینوپلاستی یک نوع جراحی زیبایی است که در آن چربی و پوست اضافهی ناحیهی شکم برداشته میشود و عضلات شکم را تنگ و سفت میکند. این جراحی به دو صورت ابدومینوپلاستی کامل و مینیابدومینوپلاستی انجام میشود.
ابدومینوپلاستی کامل
در این روش دور ناف به طور کامل بریده میشود و پس از جداسازی آن از بدن، پوست اضافهی شکم برداشته میشود. همچنین در این روش پوست اضافهی شکم، هم در قسمت بالای ناف و هم در قسمت پایینی ناف به طور کامل برداشته میشود.
مینی ابدوپلاستی
در این روش دیگر ناف برداشته نمیشود و بر روی عضلات و پوست بالای ناف کاری انجام نمی شود. بلکه تمرکز اصلی بر روی پوست و عضلات زیر ناف میباشد.
در هر دوی این روشها عضلات شکمی با نخ جراحی جمع شده و کیپ میشوند به همین دلیل این روش برای کسانی که عضلات شکمی شل و آویزانی دارند بسیار مناسب است. برشی که در زیر شکم انجام میشود به اندازهی چین زیر آن است و برای کسانی که عمل سزارین انجام دادهاند درست زیر خط سزارین خواهد بود.
ابدومینوپلاستی جراحی مناسب چه کسانی است؟
- هم آقایان و هم خانمها میتوانند این عمل جراحی را انجام دهند.
- کسانی که کاهش وزن شدیدی داشتهاند و پوست شکمشان شل و افتاده شده است.
- کسانی که چند قلوزایی یا زایمانهای متعدد داشتهاند و به سبب این موضوع چربیهای دور شکمی آنها انباشته شده است.
- کسانی که قصد بارداری مجدد ندارند.
- افراد غیرسیگاری و غیرالکلی
- قرار نیست بعد از عمل کاهش وزن چشمگیری داشته باشند.
- کسانی که تناسب اندام دارند اما در ناحیهی شکمی به صورت موروثی همیشه چربیهای انباشته دارند.
ابدومینوپلاستی چگونه انجام میشود؟
هر دو روش این عمل جراحی نیازمند بیهوشی کامل میباشد. در این عمل جراحی در مرحلهی اول برش بزرگی در سرتاسر شکم ایجاد میشود و بعد از آن پوست از دیوارهی شکمی تا زیر ناف جدا میشود (البته در ابدومینوپلاستی کامل). سپس چربیها و پوستهای اضافه برداشته میشوند. در صورتی که پزشک تشخیص دهد عضلههای بیمار شل هستند آنها را نیز تنگ میکند. در نهایت برای ناف سوراخ جدیدی تعبیه میشود و آن را بر سر جای خود قرار میدهند (در ابدومینوپلاستی کامل) و بعد پوست باقیمانده را به هم نزدیک میکنند و آن را بخیه میزنند.
تفاوت ابدومینوپلاستی با جراحی لاغری
بسیاری از مردم ابدومینوپلاستی را با جراحی کاهش وزن اشتباه میگیرند. لازم است بدانید که در این روش شما وزن کم نخواهید کرد. بلکه این روش برای زمانی مناسب است که شما وزن زیادی از دست دادهاید و اکنون پوست شکمتان شل و آویزان شده است. یا چربیهای انباشته شده در زیر پوستتان شل شده است. همچنین این عمل جزو عملهای سنگین محسوب میشود و بهتر است همزمان با عمل دیگری انجام نشود. توصیه میشود اگر بیماری قصد پیکرتراشی یا تخلیه چربی از شکم را دارد، عمل ابدومینوپلاستی را 6 ماه پس از طی دوران نقاهت انجام دهد که وزن هم به ثبات رسیده باشد.
بعد ابدومینوپلاستی چه مراقبتهایی لازم است؟
- به دلیل سنگین بودن عمل، درد تا سه روز اول بسیار طبیعی است. به همین دلیل پزشک معالج برای بیمار مسکن تجویز میکند تا تحمل درد برای او راحتتر شود.
- اگر فرد بعد از عمل مدام استراحت کند، ممکن است خون در زیر پوستش لخته شود به همین دلیل توصیه میشود که به فعالیتهای مختصر بپردازد.
- ممکن است تا چند روز اول از محل زخم خونآبه ترشح شود که این بسیار طبیعی است. ولی اگر خونریزی زیاد شد بیمار باید بلافاصله موضوع را با پزشک خود مطرح کند.
- بیمار باید لباس و کمربند مخصوص بعد از عمل را استفاده کند تا کبودیها و تورم التیام پیدا کنند.
- عدم مصرف دخانیات و مشروبات الکلی تا یک ماه بعد از عمل.
- عدم بلند کردن بار سنگین و پرهیز از ورزشهای سنگین تا پایان دورهی نقاهت.
- مصرف میوه و آناناس برای بهبود هرچه سریعتر جای زخم.
آیا ابدومینوپلاستی عوارضی هم دارد؟
به دلیل اهمیت این عمل جراحی بیمار باید عوارض احتمالی آن را هم در نظر داشته باشد. بهتر است به متخصص باتجربهای در این حوزه مراجعه کنید که از ریسک بالای این عمل بکاهید. همچنین عدم مراجعه به پزشک با تجربه موجب میشود که بیمار در آینده احساس بیحسی همیشگی در پوست خود، عدم تقارن در دو قسمت بالا و پایین یا چپ و راست شکم داشته باشد و یا نتیجهی دلخواهش را دریافت نکند. کمتجربه بودن پزشک معالج میتواند سبب شود که پوست کم شده از بیمار بیش از حد لازم شود و در دوران نقاهت برای بیمار دردسرآفرین شود.
ابدومینوپلاستی به چه کسانی توصیه نمی شود؟
افرادی که مبتلا به دیابت، بیماریهای قلبی، گردش خون ضعیف یا مشکلات کلیوی هستند بهتر است با پزشک خود مشورت کنند چرا که عوارض این عمل جراحی برای این افراد بالاتر از سایرین است. اگر توصیههای پزشک معالج را به درستی انجام ندهید ممکن است روند بهبودی به درستی پیش نرود و پوست شکم دچار افتادگی مجدد شود. به دلیل جمع شدن عضلات شکمی و کاهش حجم آن ممکن است تحرک بیمار تا اندازهای کاهش پیدا کند که بعد از گذشتن دورهی درمان اصلاح خواهد شد. نوع بخیهای که در این روش استفاده میشود به گونهای است که معمولا جای آن برجسته باقی میماند. در واقع باید گفت که جای این عمل هرگز به طور کامل محو نمیشود و همواره هالهای از آن باقی خواهد ماند.
اضافه وزن و ابدومینوپلاستی
همچنین این عمل هیچ روش جایگزین مشابهی ندارد مگر برای کسانی که اضافه وزن بالایی دارند که این عمل به آنها توصیه نمیشود. لازم است در ابتدا به هر روشی که بیمار صلاح میداند اضافه وزن بیمار کنترل شود و بعد از آن عمل ابدومینوپلاستی برای کشیدن پوست اضافه شکم او انجام شود.
آیا نتیجهی ابدومینوپلاستی مادامالعمر خواهد بود؟
باید توجه داشته باشید که اگر تمام جوانب احتیاط رعایت شود و بیمار بعد از این عمل قصد بارداری نداشته باشد یا دوباره، به هر دلیلی، اضافه وزن پیدا نکند نتیجهی حاصل از این عمل همیشگی خواهد بود.