دکتر بابک جعفرنژاد
ماموپلاستی

ماموپلاستی

زمان مطالعه: 4 دقیقه

اگر از سایز سینه‌های خود ناراضی هستید و حجم آن‌ها موجب آزار شما شده است، مطالعه‌ی این مقاله را به شما توصیه می‌کنیم. عمل‌های جراحی زیبایی آن‌قدر متنوع شده‌اند که آن‌ها را به راحتی نمی‌توان از یکدیگر تمییز داد. در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از عمل‌های جراحی زیبایی که امروزه بسیار مورد توجه خانم‌ها واقع شده است آشنا کنیم.

ماموپلاستی چیست؟

ماموپلاستی یکی از جراحی‌های زیبایی برای کوچک یا بزرگ کردن سینه‌هاست. این عمل برای اصلاح سایز سینه‌ها و یا ترمیم افتادگی انجام می‌شود. در این عمل بعد از تخلیه‌ی چربی و بافت غدد از سینه، پوست اضافه‌ی آن نیز برداشته می‌شود و بعد از انجام این کارها، بافت سینه تغییر داده می‌شود. در نهایت وضعیت قرارگیری سرسینه نیز اصلاح خواهد شد.

ماموپلاستی

انواع ماموپلاستی

با توجه به وضعیت بیمار، ماموپلاستی می‌تواند به دو صورت کاهشی و یا افزایشی انجام شود.

در نوع کاهشی آن، سایز سینه‌ها با توجه به قد، وزن، سن، طول عرض شانه، طول قفسه سینه و میزان چاقی و لاغری بیمار کاهش داده می‌شود و در نوع افزایشی آن با توجه به همین موارد سایز سینه‌ها افزایش داده می‌شود. در ماموپلاستی کاهشی با توجه به صلاح‌دید پزشک قسمتی از بافت سینه از آن جدا می‌شود و به این ترتیب سایز سینه اصلاح خواهد شد. البته امروزه به طور کلی لفظ عمل ماموپلاستی به نوع کاهنده‌ی آن اطلاق می‌گردد.

ماموپلاستی همراه با لیفت سینه

کسانی که اندازه‌ی سینه‌هایشان بسیار بزرگ است به مرور زمان دچار افتادگی سینه می‌شوند که این موضوع برای بیشتر خانم‌ها ناخوشایند است. برای همین اکثر آن‌ها متقاضی لیفت، بعد از عمل ماموپلاستی هستند، که در بیشتر موارد ماموپلاستی با لیفت همراه است و این دو، عمل‌های مجزا از یکدیگر نیستند

چه کسانی می‌توانند عمل ماموپلاستی را انجام دهند؟

با توجه به مواردی که گفته شد، کسانی که سایز سینه‎‌هایشان با توجه به وزن و عرض سرشانه‌هایشان بزرگ است و این موضوع در زندگی روزمره‌ی آن‌ها و فعالیت‌های بدنی‌شان دردسرآفرین شده است، می‌توانند از این عمل برای کاهش حجم سینه‌ها استفاده کنند. چرا که نامتناسب بودن سایز سینه‌ها می‌تواند در آینده برای فرد خطراتی چون آرتروز گردن و ساییدگی شانه‌ها را به همراه داشته باشد.

همچنین در بسیاری از بانوان مشاهده شده که سینه‌هایشان با یکدیگر تقارن ندارد. این عمل می‌تواند برای چنین افرادی نیز مناسب باشد.

سومین دسته هم زنانی هستند که سینه‌های بسیار کوچکی دارند و مایلند سایز آن‌ها را بزرگ‌تر کنند. دسته‌ی آخر کسانی هستند که به دلیل سرطان سینه قسمتی از بافت سینه‌هایشان را از دست داده‌اند، ماموپلاستی ترمیمی می‌تواند برای این دسته از افراد بسیار مناسب باشد. لازم است بدانید که عمل ماموپلاستی، با نام و روشی دیگر، برای آقایان نیز انجام می‌شود که چون در حیطه‌ی موضوعی این مقاله نیست از پرداختن به آن خودداری می‌کنیم.

این عمل جراحی چگونه انجام می‌شود؟

بازه‌ی زمانی که این عمل به طول می‌انجامد، دو الی چهار ساعت می‌باشد و بیمار بعد از عمل معمولا به مدت 24 ساعت در بیمارستان بستری خواهد شد. پس از بیهوشی فرد، جراح نقاط برش را تعیین می‌کند و معمولا برش از سرسینه آغاز می‌شود. در برش اولیه دور نوک سینه‌ها بریده می‌شود و در برش دوم هاله سینه تا چین زیر سینه به صورت عمودی بریده می‌شود. برش سوم و آخر روی چین پستان به صورت افقی ایجاد می‌شود. سپس چربی، بافت غدد و پوست اضافی برداشته می‌شود و بعد از اعمال این تغییرات وضعیت قرارگرفتن سرسینه نیز تغییر پیدا خواهد کرد.

البته باید توجه داشته باشید که تمام این برش‌ها و زوایای آن را پزشک متخصص طراحی می‌کند و ممکن است در هر فردی با دیگری متفاوت باشد.

دکتر بابک جعفرنژاد فوق تخصص جراح پلاستیک و زیبایی با استفاده از تکنیک های جدید و دستگاه های مجهز و پیشرفته همراه با تجربه و دانش خود، انواع جراحی های زیبایی از جمله لیپوماتیک، ابدومینوپلاستی، ماموپلاستی و …  را با بهترین کیفیت انجام می دهند. جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به پزشک با شماره 02188196264 تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

یک نکته مهم!!!

آیا عمل جراحی ماموگرافی خطر سرطان سینه را افزایش می‌دهد؟

این یکی از باورهای غلطی است که امروزه بین مردم رواج پیدا کرده است اما تا به حال موردی گزارش نشده که فرد به دلیل انجام عمل ماموپلاستی دچار سرطان سینه شده باشد. اما به هر حال ممکن است فردی که ماموپلاستی انجام داده است مثل بقیه‌ی زنان یک جامعه مبتلا به سرطان سینه شود و این موضوع هیچ ارتباطی با عمل ماموپلاستی ندارد. همچنین اگر بعد از این عمل جراحی، بخواهید آزمایش غربالگری سینه انجام دهید کاملا بلامانع است، منتها بعد از گذشت یک‌سال. به همین دلیل توصیه می‌شود که قبل از عمل ماموپلاستی، بیمار آزمایش‌ ماموگرافی را انجام دهد که اگر مبتلا به سرطان سینه است، ماموپلاستی در آینده روند درمان او را کند نکند.

ماموپلاستی خطر دارد؟

در نظر داشته باشید که مراجعه به یک متخصص باتجربه بسیار ضروری است. چرا که این عمل بسیار حساس است و اگر جراح نامناسبی برای انجام این کار انتخاب شود ممکن است منجر به اتفاقاتی نظیر: آسیب‌دیدگی بافت سینه‌ها، باقی ماندن جای بخیه‌ها برای همیشه، عفونت، بروز خون‌ریزی، تورم و تجمع مایعات در زیر پوست، بی‌حسی، قرینه نبودن سینه‌ها و…شود. به طور کلی لازم است بدانید کسانی که به بیماری‌هایی اعم از دیابت، مشکلات قلبی و عروقی مبتلا هستند این عمل جراحی توصیه نمی‌شود.

توضیحات دکتر بابک جعفرنژاد در خصوص عوارض ماموپلاستی را در ادامه مشاهده می نمایید. 

 

سن و زمان مناسب برای عمل ماموپلاستی

این عمل در هر سنی قابل انجام است اما توصیه می‌شود که بعد از رشد کامل سینه‌ها صورت بگیرد. بهتر است کسانی که می‌خواهند عمل ماموپلاستی انجام دهند، قصد بارداری مجدد نداشته باشند. چرا که گفته می‌شود ممکن است با بارداری مجدد دوباره سایز سینه‌ها به حالت اولیه‌ی خود بازگردند. همچنین به زنانی که در دوران شیردهی هستند، توصیه می‌شود که عمل جراحی 6 ماه پس از پایان شیردهی انجام شود. کسانی که می‌خواهند قبل از ازدواج این عمل را انجام دهند حتما باید با پزشک متخصص مشورت نمایند تا توصیه‌های لازم به آن‌ها ارائه شود.

مراقبت‌های بعد از عمل ماموپلاستی چیست؟

بعد از عمل بیمار می بایست به مدت دو ماه از لباس زیر‌های مخصوص عمل ماموپلاستی استفاده کند تا فرم سینه‌ها بعد از عمل حفظ شوند. این عمل تقریبا عمل سنگینی است و درد بعد از آن بسیار طبیعی می‌باشد که در این صورت بیمار بایستی با مصرف آرام‌بخش درد را کنترل کند. جای زخم‌های عمل جراحی باید همواره ضدعفونی شوند و پانسمان‌ها باید چند بار در طول روز تعویض شوند. با مشورت پزشک معالج راه رفتن را از همان روزهای ابتدایی آغاز کنید چرا که این کار سرعت بهبودی را افزایش می‌دهد. همچنین توجه داشته باشید که مصرف دخانیات و الکل، یک الی دو ماه بعد از عمل جراحی ممنوع می‌باشد.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *